Vertaislainat

Vertaislainaus, tunnetaan myös nimillä sosiaalinen lainaus ja peer-to-peer lainaus, on tapa lainata rahaa yksilöiden kesken: henkilö A sopii lainaavansa rahaa henkilö B:lle. Yleensä samassa yhteydessä sovitaan summasta, takaisinmaksuajasta ja mahdollisesti korosta

Viainvest

VIAINVEST on vertaislaina-alusta, joka tarjoaa yksityisille lainanantajille/ yksityishenkilöille ja oikeushenkilöille mahdollisuuden sijoittaa lyhytaikaisiin kulutusluottoihin, jotka ovat peräisin eri puolilta Eurooppaa.

VIAINVEST tarjoaa sijoittajille pääsyn pankkien ulkopuoliselle luotonantosektorille luomalla turvallisen ja avoimen sijoitusympäristön, jossa sijoittajat voivat ansaita jopa 12% vuodessa pääomastaan.

Maksimoidakseen sijoituskokemuksen VIAINVEST on kehittänyt useita tärkeitä ominaisuuksia, kuten takaisinostotakuun ja automaattisen sijoitusvaihtoehdon, jotta sijoitusprosessi olisi luotettava, yksinkertainen ja saumaton.

Robo.cash

Robo.cash on eurooppalainen P2P-sijoitusalusta, joka toimii kansainvälisessä rahoitusholdingissa Robocash Group. Alustalla voit sijoittaa omistusyhtiöiden myöntämiin lainoihin Kazakstanista, Espanjasta, Singaporesta ja Vietnamista. Sijoittajien varat alustalla on suojattu takaisinostotakuulla ja omistusosuuden tarjoamalla ryhmätakuulla.

P2P laina eli vertaislaina on kuin rahoitusyhtiön laina 

Vertaislaina eli p2p laina toimii asiakkaalle kuten mikä tahansa vakuudeton laina. 

Vertaislainayhtiö hoitaa lainan hallinnoinnin. Käytännössä asiakas ei huomaa eroa rahoitusyhtiön ja vertaislainan välillä. Vertaislainayhtiö hoitaa luottopäätöksen, hallinnoinnin, asiakaspalvelun ja kaikki maksut. 

  • Lainan haku ja asiakaspalvelu vertaislainayhtiön toimesta
  • Et huomaa eroa, haetko lainaa rahoitusyhtiöstä vai vertaislainatoimijalta 

Vertaislainojen korot ovat korkeammat verrattuna pankkilainoihin. Se johtuu siitä, että niitä on helpompi ottaa ja vakuuksia ei tarvita, toisin kuin pankkilainoissa. Suurimmat kulut vertaislainaamisessa syntyvät lainanottajalle. Vertaislainan välittäjäyrityksen tulonmuodostus koostuu lainanhakijan ja lainanmaksajan maksamista kuluista, joita ovat muun muassa merkintä-, korko-, hallinta- sekä avauspalkkiot.

Peerberry

PeerBerry on vertaismarkkinapaikka, joka tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa liikkeeseen laskettuihin pankkilainanantajien lainoihin eri puolilta Eurooppaa. Tarjolla olevien lainojen salkku koostuu pääasiassa Aventus-konsernin ja sen tytäryhtiöiden myöntämistä kulutusluotoista. Ensimmäisestä toimintavuodestaan Liettuassa (2009) lähtien kannattavasta Aventus Groupista on tullut innovatiivinen ja menestyvä lainanantaja, jolla on vahva asema Tšekissä, Latviassa, Puolassa, Georgiassa, Ukrainassa ja Kazakstanissa.

PeerBerry hyödyntää nykyaikaisimpia verkkotyökaluja ja -ratkaisuja luotettavan, yksinkertaisen ja nopean palvelun tarjoamiseksi. Uskomme, että jatkuva investointimme IT-ratkaisuihin ja -infrastruktuuriin sekä tukee kasvuamme että varmistaa, että saavutamme tavoitteemme – vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin ja täytämme odotukset!

Toiselle vertaislaina on laina ja toiselle sijoitus

Sijoittajalle vertaislainaaminen voi kuulua osana sijoitusportfoliota. Se tarjoaa omaisuuslajien kesken mukavan hajautuksen, eikä esimerkiksi osakekurssien kehityksellä ole vaikutusta sen tuottoon. Vertaislainaamiselle ei tosin ole vielä sääntelyä, joten sijoituksella ei ole mitään suojaa ja täten siihen liittyy luottotappioriski. Lainaamalla pieniä määriä usealle lainanhakijalle lainanantajalla on mahdollisuus minimoida luottotappioriski. Tämä vähentää riskiä liittyen siihen, etteivät yksittäisen lainan maksuongelmat vaikuta liikaa lainaamisen kokonaistuottoon.

hive5

Vaihtoehtoisen sijoitusalustan – hive5 : n perustivat kaksi menestyvää rahoitus- ja teknologia-asiantuntijaa, Andrius Rupšys ja Ričardas Vandzinskas. Hive5:n perustajat ovat molemmat EU:n kansalaisia, joilla on tunnetut liikkeenjohdon profiilit, Baltic Institute of Corporate Governance -instituutista valmistuneita – hallituksen, hallintoneuvoston ja tarkastuskomitean jäseniä suurissa julkisissa ja yksityisissä kansainvälisissä organisaatioissa, joilla on kokemusta monikansallisesta yritysrahoituksesta ja teknologiatuotteiden kehittämisestä.

Riskien vähentäminen ja hallinta ovat heidän jokapäiväisiä ensisijaisia tehtäviään päivittäisen toimintansa strategisella ja taktisella tasolla. Ne ovat vertaansa vailla oleva P2P-organisaatio, jonka on piakkoin otettava käyttöön COSO-menetelmiin perustuva yrityksen johtamisprosessi konserniyhteisöissään. He ovat niitä harvoja markkinoilla, jotka ovat äskettäin ottaneet käyttöön vallankumouksellisen tekoälypohjaisen, monilähteen Big Data -tuloskorttipäätösmoottorin ensimmäiseen maantieteelliseen lainan alullepanijaansa Eksres Pozyczkaan. Sen avulla voidaan paitsi suodattaa petoksia, myös hallita ja suunnitella maksukyvyttömyyttä oikein ja varmistaa laadukkaan lainasalkun nopea mittakaava Puolassa.

Income

Income on rahoitusteknologiayritys, joka tarjoaa seuraavan sukupolven maailmanlaajuiset markkinat investoimaan kassavirtaa tuottaviin omaisuuseriin, kuten kulutus- ja yrityslainoihin.

Vuonna 2020 perustettu yritys antaa sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa lainoihin ja ansaita suuria tuottoja. Sijoittajat ovat rakentaneet tulosmarkkinapaikan sijoittajille, ja ne esittelevät sijoittajien turvaominaisuuksia, joita ei ole koskaan ennen nähty vertaismarkkinapaikoilla, mikä tekee markkinapaikasta avoimemman ja turvallisemman sijoitusympäristön.

Missiomme on tuoda uusia omaisuuseriä jokapäiväisten sijoittajien ulottuville ja tarjota heille samalla institutionaalisen tason turvallisuutta, mikä parantaa sijoituskokemusta joka päivä.

Monsera

Moncera on P2P-sijoitusalusta, joka tarjoaa sijoittajille loistavan mahdollisuuden sijoittaa kulutusluottoihin ja ansaita voittoa. Kaikki lainat ovat 100% takaisinostotakuuta, eikä alustan käyttäjille peritä maksuja tai maksuja.

Moncera tarjoaa parhaat edut sijoittajille:

·  Korko jopa 12% vuodessa

·  Yhden napsautuksen irtautuminen = välitön likviditeetti, eli sijoittaja voi vetäytyä sopimuksesta milloin tahansa ja saada rahansa takaisin

·  30 päivän takaisinostotakuu

·  aloita sijoittaminen vain 10€

·  Ei kustannuksia sijoittajille