Yritysrahoitus

Onko sinulla yritys, joka tarvitsee pikaisesti rahoitusta, tai sinulle on tulossa uusi hanke, joka tarvitsee tukea investointiin. Nettilainat.fi tuo esille myös yritysrahoituksen palveluita mahdollisimman laajalla skaalalla, jotta teillä olisi yksi hyvä sivusto, käydä tarkastamassa tämän hetken tarjonta.

LainanantajaLaina minLaina maxLaina aikaHae lainaa
Capital Box5 000 €3 000 000 €max 60 kkHae yritysluottoa
Yritysluotto.fi3 000 €100 000 €3 – 18 kkHae yrityslainaa
BusinesCredit.fi1 000 €100 000 €3 – 24 kkHae yritysluottoa
Saldo Bank2 000 €50 000 €6 – 18 kkHae yrityslainaa
QRed1 000 €200 000€1 – 18 kkHae yrityslainaa
Finrahoitus2 000 €10 000 €6 – 24 kkHae yritysluottoa
Yrityslainan kustannukset perustuvat yrityksesi yksilölliseen arviointiin, jonka teemme lähetettyäsi hakemuksen. Yrityslainan koron keskiarvo vaihtelee yrityksestäsi riippuen. Yrityslainan korko on yksilöllinen ja mukautetaan yrityksesi liikevaihdon, toimialan, luottoluokituksen ja kassavirran perusteella. 

Capital Box

CapitalBox antaa pienyrityksille niiden käyttöpääomaa lisäävää tasaerälainaa. Lainan määrä on 2 000 – 3 000 000 euroa, ja sen takaisinmaksuaika on jopa 60 kuukautta.

CapitalBox on Euroopan johtava pienten ja keskisuurten yritysten verkkorahoitusalusta. Capital Bo auttaa tasoittamaan yritysten rahoitusvajetta tarjoamalla oikea-aikaisia, räätälöityjä ja luotettavia rahoitusratkaisuja. Nämä antavat Capital Boxin asiakkaille heidän tarvitsemansa tuen juuri silloin, kun he sitä eniten tarvitsevat.

Yritysluotto.fi

Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000 € tarpeen mukaan 3-18 kuukauden maksuajalla.

Yritysluotto.fi on nopea ja vaivaton rahoitusratkaisu pienille ja keskisuurille yrityksille. Sen hakeminen on helppoa: täytät vain lainahakemuksen verkossa. Sinun ei tarvitse kerätä perinteistä tilinpäätösdokumentaatiota.

Kuka voi hakea Yritysluottoa?

Yritysluottoa voi hakea kaupparekisteriin merkitty suomalainen yritys. Yrityksellä tai sen vastuuhenkilöllä ei tule olla maksuhäiriömerkintöjä.

Businescredit.fi

BusinessCredit-laina

 • BusinessCredit – nopea ja joustava rahoitusratkaisu kaikenkokoisille yrityksille
 • Lainasumma 1000 – 100 000 €
 • Laina-aika enintään 24kk
 • Laina myönnetään ilman reaalivakuuksia
 • Korottomasta lainasta peritään vain toimitusmaksu
 • Hakemus helposti verkossa ja lainapäätös muutaman tunnin sisällä
 • Rahat tilille saman päivän aikana
 • Sopii myös pienille yrityksille

Saldo.om yrityslaina

Saldo Yrityslaina – sähköisellä lainahakemuksella päätös heti

Saldo Finance Oyj tarjoaa nyt edullista ja vaivatonta Yrityslainaa kaikenkokoisille yrityksille kaikkiin investointeihin. Voit hakea Yrityslainaa oman yrityksesi tarpeisiin 1000 – 50 000 € ja koska palvelu on täysin automaattinen, saat lainapäätöksen heti lainahakemuksen päätteeksi.

Automaattinen ja sähköinen lainahakemus tekee lainan hakemista erittäin vaivattoman: hakemuksen liitteeksi ei tarvitse toimittaa perinteisiä dokumentteja. Yrityksen vastuuhenkilön täyttämä hakemus voidaan vahvistaa sähköisellä allekirjoituksella.

Saldo Yrityslainan korko on 0%, joten yrityksesi maksaa lainastaan vain kiinteän kulun, joka lasketaan yrityskohtaisesti. Näin Saldo voi tarjota yrityksen taloudelliseen tilanteeseen sopivan yksilöllisen hinnan lainalle.

Saldo Yrityslainan maksuaika on joustava. Lainahakemuksen yhteydessä voit valita yrityksesi toimintaan sopivan maksuajan 6-18 kk väliltä.

Valitse yrityksesi kumppaniksi Saldo Yrityslaina:

●     Voit valita investointeihin sopivan lainasumman 1000 – 50 000 € väliltä

●     Voit valita myös yrityksellesi sopivan maksuajan 6-18 kk väliltä

●     Yrityslainan korko on 0%, vain kiinteä kulu, joka lasketaan tarjouskohtaisesti

●     Ei dokumenttien toimittamista

●     Lainahakemuksen voi täyttää milloin vain ja lainapäätös annetaan heti

●     Laina siirtyy käsittelyyn heti tai heti kun mahdolliset tarvittavat sähköiset allekirjoitukset on toimitettu

●     Soveltuu kaikenikäisille ja -kokoisille yrityksille

●     Lainalla rahoittaa vaivattomasti: käsirahan suuremmasta hankinnasta, kuukausittaisen vaihtelun aiheuttaman vajeen, nopeat investoinnit

Finrahoitus

Tarjoamme 2.000-10.000 euron luottoja 6-24 kuukauden maksuajalla suomalaisille yhtiöille. Luottoja myönnetään kaikille yritysmuodoille. Lainaa myönnetään myös täysin uusille yhtiöille. Edellytyksenä on, että yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin.

Olemme aloittaneet yhteistyön Euroopan sijoitusrahaston kanssa (EIF), jonka puitteissa myönnämme 5000 eur / 24 kk luottoja vain 15,3% todellisella vuosikorolla. Tuote on noin kolme kertaa edullisempi kuin kilpailijoiden vastaavat ja uskomme asiakkaiden olevan tästä erittäin kiinnostuneita. Kiitos EIF yhteistyön pystymme myös myöntämään luottoja entistä useammalle yritykselle, jonka uskomme heijastuvan erittäin positiivisesti konversioihin. 

Yritys ja rahoitus – mitä pitää yrityksen rahoituksessa nähdä tärkeimpinä asioina

Yrityksen rahoituksen perusperiaatteet

Yrityksen rahoituksen hallinta on yksi liiketoiminnan tärkeimmistä näkökulmista. Se vaikuttaa siihen, miten yritys kasvaa, investoi ja selviää taloudellisista haasteista. Tässä artikkelissa käsitellään tärkeimpiä asioita, jotka jokaisen yrittäjän tulisi ottaa huomioon rahoituksen hallinnassa.

Rahoitus on usein yrityksen elinehto. Hyvällä rahoituksella yritys voi investoida uusiin mahdollisuuksiin, palkata lisää henkilöstöä ja kehittää toimintaansa. Ilman riittävää rahoitusta yritys saattaa joutua taloudellisiin vaikeuksiin ja lopulta konkurssiin.

Oman ja vieraan pääoman tasapaino

Yrityksen rahoitus koostuu kahdesta pääkomponentista: omasta ja vieraasta pääomasta. Oman pääoman muodostavat yrityksen omat sijoitukset ja voittovarat, kun taas vieras pääoma koostuu lainoista ja muista veloista.

On tärkeää pitää oman ja vieraan pääoman välinen suhde tasapainossa. Liiallinen vieras pääoma voi lisätä yrityksen riskiä joutua maksuvaikeuksiin, mutta toisaalta liiallinen oma pääoma voi heikentää sijoitetun pääoman tuottoa.

Budjetointi ja ennusteet

Budjetoinnin avulla yritys voi suunnitella ja ennustaa tulevia tuloja ja menoja. Se auttaa yritystä määrittelemään tavoitteita ja valvomaan taloudellista toimintaa.

Ennusteet ovat tärkeitä, jotta yritys voi varautua tuleviin haasteisiin. Esimerkiksi jos ennuste näyttää, että tulot tulevat olemaan alhaiset seuraavina kuukausina, yritys voi ryhtyä toimenpiteisiin välttääkseen taloudelliset vaikeudet.

Kassavirran hallinta

Kassavirta on yrityksen rahavirtojen muodostama virta, joka kuvaa yrityksen kykyä maksaa velkansa ja rahoittaa toimintaansa. Kassavirran hallinta on yksi tärkeimmistä yrityksen rahoituksen näkökohdista.

Jos kassavirta on negatiivinen, se tarkoittaa, että yritys kuluttaa enemmän rahaa kuin mitä se saa tuloja. Pitkäaikainen negatiivinen kassavirta voi johtaa yrityksen konkurssiin.

Investoinnit ja rahoituksen hankinta

Investoinnit ovat tärkeä osa yrityksen kasvua ja kehitystä. Yrityksen tulee varmistaa, että sillä on riittävästi rahoitusta kattamaan investointitarpeet.

Rahoituksen hankinnassa yrityksen tulee miettiä, mikä rahoitusmuoto on sille sopivin. Esimerkiksi osakeanti voi olla hyvä vaihtoehto, jos yritys haluaa hankkia lisää omaa pääomaa.

Tärkeimmät rahoituslähteet

 1. Pankkilainat
 2. Osakeanti
 3. Joukkovelkakirjalainat
 4. Rahoitusyhtiöiden lainat
 5. Business enkelit ja pääomasijoittajat
 6. Julkiset tuet ja avustukset

Riskienhallinta

Kaikessa liiketoiminnassa on riskejä, ja rahoituksessa ei ole poikkeus. Yrityksen on tärkeää tunnistaa ja hallita rahoitukseen liittyviä riskejä.

Esimerkiksi korkotason muutokset voivat vaikuttaa yrityksen lainanhoitokustannuksiin. Valuuttakurssien vaihtelut voivat vaikuttaa yrityksen ulkomaan kauppaan ja sitä kautta tuloihin ja menoihin.

Lopuksi

Yrityksen rahoituksen hallinta on monimutkainen ja vaativa prosessi, mutta sen hallitseminen voi tehdä eron menestyksen ja epäonnistumisen välillä. Jokaisen yrittäjän on tärkeää ymmärtää rahoituksen perusperiaatteet ja ottaa ne huomioon päätöksenteossaan.

Pankkilainojen ja rahoitusyhtiöiden lainojen erot ja hyödyt yritykselle

Pankkilainat

Yleistä pankkilainoista

Pankkilainat ovat yksi perinteisimmistä ja tunnetuimmista rahoitusmuodoista yrityksille. Pankit ovat instituutioita, jotka keräävät talletuksia yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä, ja myöntävät lainoja niille, jotka tarvitsevat rahoitusta.

Pankkilainojen edut

 • Luotettavuus ja vakaus: Pankkilainoilla on pitkä historia ja ne ovat monille yrityksille tuttu ja luotettava rahoitusmuoto.
 • Edullisempi korko: Yleensä pankkilainojen korot ovat edullisempia verrattuna muihin rahoitusmuotoihin, kuten rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainoihin.

Rahoitusyhtiöiden lainat

Yleistä rahoitusyhtiöiden lainoista

Rahoitusyhtiöiden lainat ovat erilaisia rahoitusmuotoja, joita tarjoavat erikoistuneet rahoitusyhtiöt. Nämä yhtiöt eivät kerää talletuksia samalla tavalla kuin pankit, vaan rahoittavat lainatoimintansa muilla keinoilla.

Rahoitusyhtiöiden lainojen edut

 • Joustavuus: Rahoitusyhtiöiden lainat voivat olla joustavampia ehtojensa ja maksuaikataulujensa suhteen kuin perinteiset pankkilainat.
 • Nopeus: Koska rahoitusyhtiöiden prosessit voivat olla kevyempiä, on mahdollista saada lainapäätös ja rahoitus nopeammin kuin perinteisestä pankista.

Eroavaisuudet pankkilainojen ja rahoitusyhtiöiden lainojen välillä

Listaus eroista

 1. Rahoituslähteet: Pankit rahoittavat lainansa talletuksista, kun taas rahoitusyhtiöt käyttävät muita rahoituslähteitä.
 2. Korko: Yleensä pankkilainojen korot ovat alhaisempia kuin rahoitusyhtiöiden lainojen.
 3. Joustavuus: Rahoitusyhtiöiden lainat ovat usein joustavampia ehtojensa ja maksuaikataulujensa suhteen.
 4. Hakuprosessi: Rahoitusyhtiöiden lainojen hakuprosessi voi olla nopeampi ja kevyempi kuin pankkilainojen.

Lopuksi

On tärkeää, että yritykset ymmärtävät eri rahoitusmuotojen edut ja haitat sekä ottaa huomioon omat tarpeensa ja tavoitteensa. Olipa kyseessä sitten perinteinen pankkilaina tai rahoitusyhtiön tarjoama laina, on aina suositeltavaa neuvotella ehtoja huolellisesti ja vertailla eri vaihtoehtoja.