Lainaa verkossa: Helpotusta arkeen ja yllättäviin menoihin

Kirjoittajan kuva
Written By Niko

Verkossa lainan hakeminen on yleistynyt viime vuosina vauhdilla. Se on nopea, helppo ja kätevä tapa saada rahaa yllättäviin menoihin tai arjen helpottamiseen. Lainaa voi hakea useilta eri tahoilta, kuten pankeilta, lainapalveluyrityksiltä ja vertailusivustoilta. On tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja ja valita itselleen sopivin laina.

Tässä artikkelissa perehdymme tarkemmin verkkolainaamisen eri osa-alueisiin. Käymme läpi lainatyyppejä, hakemusprosessia, korkoja ja kuluja sekä annamme vinkkejä lainan valintaan.

Lainatyypit

Verkossa on tarjolla useita erilaisia lainatyyppejä. Yleisimmät lainatyypit ovat:

 • Kulutusluotto: Kulutusluotto on vakuudeton laina, jota voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Kulutusluottojen korot ovat yleensä korkeammat kuin vakuudellisten lainojen.
 • Joustoluotto: Joustoluotto on jatkuva luottotili, jolta voi nostaa rahaa tarpeen mukaan. Joustoluottojen korot ovat yleensä vaihtelevia.
 • Pikavippi: Pikavippi on pieni lainasumma, joka maksetaan takaisin nopeasti, yleensä muutaman kuukauden kuluessa. Pikavippien korot ovat erittäin korkeat, joten niitä kannattaa ottaa vain äärimmäisessä hätätilanteessa.
 • Opiskelijalaina: Opiskelijalaina on vakuudeton laina, joka on tarkoitettu opiskelijoiden opintojen rahoittamiseen. Opiskelijalainojen korot ovat yleensä edullisempia kuin muiden lainatyyppien.
 • Asunnoton laina: Asunnoton laina on tarkoitettu asunnon ostamiseen. Asunnottomien lainojen korot ovat yleensä matalammat kuin kulutusluottojen.

Hakemusprosessi

Lainaa verkossa ja sen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Lainanhakemusprosessi vaihtelee hieman lainanantajan mukaan, mutta yleensä se etenee seuraavasti:

 1. Valitse lainanantaja ja täytä lainahakemus.
 2. Täytä kaikki tarvittavat tiedot, kuten henkilötietosi, tulosi ja menosi.
 3. Saat lainatarjouksen lainanantajalta.
 4. Hyväksy lainatarjous ja allekirjoita lainasopimus.
 5. Raha maksetaan tilillesi.

On tärkeää lukea lainasopimus huolellisesti ennen sen allekirjoittamista. Sopimuksessa on mainittu kaikki lainan ehdot, kuten korko, takaisinmaksuaika ja mahdolliset kulut.

Korot ja kulut

Verkkolainojen korot ja kulut vaihtelevat lainanantajan ja lainatyypin mukaan. Yleensä kulutusluottojen korot ovat korkeammat kuin vakuudellisten lainojen. Pikavippien korot ovat erittäin korkeat, joten niitä kannattaa ottaa vain äärimmäisessä hätätilanteessa.

On tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja ja valita itselleen sopivin laina. Vertailusivustoilla voi helposti vertailla eri lainanantajien korkoja ja kuluja.

Vinkkejä lainan valintaan

Kun valitset verkkolainan, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Lainan tarve: Mieti, mihin tarkoitukseen tarvitset lainaa ja kuinka paljon rahaa tarvitset.
 • Korko ja kulut: Vertaile eri lainanantajien korkoja ja kuluja.
 • Takaisinmaksuaika: Valitse laina, jonka takaisinmaksuaika sopii taloudelliseen tilanteeseesi.
 • Lainanantajan luotettavuus: Varmista, että valitset luotettavan lainanantajan.
 • Lainan ehdot: Lue lainasopimus huolellisesti ennen sen allekirjoittamista.

Lue myös: Airfryer (diginyt.fi)

Yksi kommentti artikkeliin ”Lainaa verkossa: Helpotusta arkeen ja yllättäviin menoihin”

Jätä kommentti