Bondora laina: Vertaislainapalvelu, joka tarjoaa lainaa ja sijoitusmahdollisuuksia

Kirjoittajan kuva
Written By Niko

Bondora on virolainen vertaislainapalvelu, joka on toiminut vuodesta 2008 lähtien. Se tarjoaa sekä lainaa yksityishenkilöille että sijoitusmahdollisuuksia niille, jotka haluavat sijoittaa rahojaan korkeammalla tuotolla. Bondora on yksi Euroopan suurimmista vertaislainapalveluista, ja sillä on yli 90 000 sijoittajaa 80 maasta.

Lainaa Bondoran kautta

Bondoran kautta voi hakea lainaa 500 eurosta 10 000 euroon asti. Lainan korko määräytyy lainanottajan luottokelpoisuuden mukaan, ja se voi vaihdella 9,90%:sta 20%:iin. Lainan takaisinmaksuaika voi olla 3 kuukaudesta 5 vuoteen. Bondora ei vaadi lainan vakuuksia, mutta lainan saaminen edellyttää hyvää luottohistoriaa.

Bondora lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Hakemus täytetään verkossa, ja lainatarjous saadaan yleensä minuuttien kuluessa. Lainasumma maksetaan lainanottajan tilille 1-2 arkipäivän kuluessa lainatarjouksen hyväksymisestä.

Sijoittaminen Bondoran kautta

Bondora tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa rahojaan korkeammalla tuotolla kuin perinteisillä pankkitalletuksilla. Sijoittaja voi ostaa lainaosuuksia eri luottokelpoisuusluokkien lainanottajilta. Sijoittajan tuotto määräytyy lainan koron ja laina-ajan mukaan.

Bondora-sijoittaminen on helppoa ja kätevää. Sijoittaja voi avata tilin verkossa ja tehdä sijoituksia muutamalla klikkauksella. Bondora tarjoaa myös automaattisen sijoittamisen työkalun, joka sijoittaa rahaa automaattisesti sijoittajan valitsemien kriteerien mukaisesti.

Bondoran edut ja haitat

Edut:

  • Korkeampi tuotto kuin perinteisillä pankkitalletuksilla
  • Hajautusmahdollisuus
  • Helppokäyttöisyys
  • Automaattinen sijoittaminen

Haitat:

  • Korkeampi riski kuin perinteisillä pankkitalletuksilla
  • Ei takuita sijoitusten tuotosta
  • Mahdollisuus luottotappuihin

Onko Bondora luotettava?

Bondora on säännelty ja valvottu vertaislainapalvelu. Se on listattu Viron arvopaperimarkkinaviraston rekisteriin ja noudattaa EU:n vertaislainasääntöjä. Bondora on myös vakuuttanut sijoittajien varat.

Bondora on saanut hyviä arvosteluja sijoittajilta ja asiakkailta. Se on voittanut useita palkintoja, ja sitä on suositeltu useissa rahoitusalan lehdissä.

Bondora laina: Sopiiko se sinulle?

Bondora laina voi olla hyvä vaihtoehto sinulle, jos etsit korkeaa tuottoa rahoillesi ja olet valmis ottamaan hieman enemmän riskiä. Bondora-sijoittaminen voi olla hyvä vaihtoehto sinulle, jos haluat hajauttaa sijoituksiasi ja olet valmis sitoutumaan pitkäaikaiseen sijoittamiseen.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että Bondora-sijoittamiseen liittyy riskejä. Ennen sijoittamista on tärkeää lukea Bondoran sijoittajatietoasiakirja ja ymmärtää sijoittamiseen liittyvät riskit.

Jätä kommentti