Haluatko pikalainaa vai limiitillisen tilin – katso tästä mistä

Kirjoittajan kuva
Written By admin

Lainamarkkinat ovat jatkuvassa muutoksessa, ja uusia tuotteita ja palveluita tulee jatkuvasti saataville. On tärkeää olla ajan tasalla markkinoiden muutoksista ja ottaa huomioon eri tekijät, kuten korkotaso, lainatuotteet ja digitaaliset palvelut. Lainaa hakiessa on myös syytä olla perillä omista luottotiedoista ja laatia realistinen takaisinmaksusuunnitelma. Lainasopimuksen ehdot kannattaa lukea huolellisesti, ja mahdolliset lisäkulut tulee ottaa huomioon lainan kokonaiskustannuksia laskettaessa. Kuten aina, tieto on valtaa, ja perusteellinen valmistautuminen voi säästää sekä rahaa että päänvaivaa.

-> artikkeli sisältää mainoslinkin

Saldo on uudistunut 2019 alussa ja päivittänyt tuotteensa: joustoluotto on SaldoLimiitti ja kulutusluotto SaldoLaina. Uudistumisen yhteydessä lainojen hinnat on päivitetty ja verkkosivut ovat saaneet uuden ilmeen.

Samalla Saldoon on liitetty sekä Limiitti.fi että Laina.com, jotka aiemmin toimivat omina tuotteinaan. Limiitti.fi-sivusto myöntää nyt SaldoLimiittiä eli joustavaa lainaa, jota asiakas voi nostaa oman tarpeensa mukaan jopa 24/7 joko tekstiviestillä tai MySaldo-verkkopalvelussa. Laina.com myöntää SaldoLainaa eli kulutusluottoa, jota asiakas voi hakea kerralla tililleen 1000 – 10 000 €.

Kaikki brändit ovat Saldo Finance Oyj:n tuotteita. Saldo Finance on suomalainen rahoitusalan yritys, joka on toiminut alalla jo vuodesta 2006.

SaldoLaina lyhyesti:

 • Lainaa 1000 – 10 000 €, valitse tarvitsemasi summa 500 € tarkkuudella
 • Kuukausierät 29 – 399 €, valitset 1 – 4 vaihtoehdosta
 • Todellinen vuosikorko 21,3–29,5 %
 • Maksuaika 12 – 88 kk
 • Ei vakuuksia eikä takauksia
 • Maksukyky tarkistetaan sähköisesti, ei vaadi tulotositteita

SaldoLimiitti lyhyesti:

 • Jatkuvaa lainaa 2000 € luottoraja
 • Luottoraja käytössä 24 h vuorokaudessa joka päivä
 • Ei kiinteää maksuaikaa
 • Ei vakuuksia eikä takauksia
 • Takaisinmaksu alk. 49 €/kk

SaldoLimiitti ja SaldoLaina ovat osa Saldon tuoteperhettä ja lainanmyöntäjä on Suomalainen Saldo Finance Oyj. Saldo Finance Oyj on toiminut suomalaisilla rahoitusmarkkinoilla jo vuodesta 2006 lähtien ja palvellut jo yli 500 000 tyytyväistä asiakasta tarjoamalla arjen rahoitusratkaisuja

SaldoLlimiitti luottotyyppi: 2000 € jatkuva laina. Vuotuinen nimelliskorko 19,9 %. Lainanhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Todellinen vuosikorko: 29,6 %. Esimerkki luoton takaisinmaksusta: takaisinmaksettava summa yhteensä 2 295 € mikäli asiakas nostaa kerralla 2000 € ja maksaa sen takaisin 12 kk-erässä. Lainan maksuaika: 33kk maksettaessa minimilyhennyksin.

Lainanhakeminen netistä – mitä pitää huomioida

1. Lainanantajan luotettavuus

Kun haet lainaa netistä, on ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että kyseessä on luotettava ja tunnettu lainanantaja. Tutki yrityksen taustoja, lue asiakasarvioita ja kysy suosituksia tuttavilta tai erilaisilta foorumeilta.

2. Lue ehdot huolellisesti

Netistä haettavien lainojen ehdot voivat vaihdella huomattavasti. On tärkeää lukea ehdot huolellisesti läpi, jotta ymmärrät kaikki lainan kustannukset ja mahdolliset piilokulut.

3. Ymmärrä korko ja muut kulut

On oleellista ymmärtää lainan todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainan kulut. Vertaile eri lainavaihtoehtojen korkoja ja muita kuluja, jotta saat parhaan mahdollisen tarjouksen.

4. Vältä impulsiivista lainanottoa

Internetin helppous saattaa houkutella ottamaan lainaa impulsiivisesti. Punnitse tarpeesi huolellisesti ja mieti, onko laina todella välttämätön.

5. Lainan määrä ja takaisinmaksuaika

Mieti tarkkaan, kuinka paljon tarvitset lainaa ja millä aikataululla pystyt sen maksamaan takaisin. Lyhyempi takaisinmaksuaika tarkoittaa yleensä pienempiä kokonaiskuluja, mutta suurempia kuukausierä.

6. Vakuudeton vs. vakuudellinen laina

Ymmärrä ero vakuudettomien ja vakuudellisten lainojen välillä. Vakuudelliset lainat saattavat tarjota matalamman koron, mutta vaativat vastineeksi vakuuden.

7. Tarkista luottotiedot

Monet netissä toimivat lainanantajat tarkistavat hakijan luottotiedot. Jos sinulla on merkintöjä luottotiedoissasi, se voi vaikuttaa lainan saantiin tai lainaehtoihin.

8. Mahdollisuus lainojen yhdistämiseen

Joissakin tapauksissa voi olla hyödyllistä yhdistää useita pieniä lainoja yhdeksi isommaksi lainaksi, jolla on selkeämpi takaisinmaksuaikataulu ja mahdollisesti edullisempi korko.

9. Asiakaspalvelu ja tuki

Tarkista, miten helppo lainanantajan asiakaspalveluun on ottaa yhteyttä. Onko heillä puhelinnumero, sähköposti tai chat-palvelu? Hyvä asiakaspalvelu voi olla arvokas resurssi, jos sinulla on kysyttävää lainastasi tai kohtaat ongelmia.

10. Muista oikeus peruuttaa

Lainaa ottaessasi sinulla on yleensä kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa lainasopimus 14 päivän kuluessa. Tämä antaa sinulle aikaa harkita päätöstäsi ja perua laina, jos tulet toisiin aatoksiin.

Yhteenveto

Lainan hakeminen netistä voi olla nopea ja helppo tapa saada rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Kuitenkin on tärkeää lähestyä prosessia huolellisesti ja varmistaa, että ymmärrät kaikki lainan ehdot ja kustannukset. Huolellinen suunnittelu ja vertailu auttavat sinua löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen ja välttämään mahdolliset sudenkuopat.

6 kommenttia artikkeliin ”Haluatko pikalainaa vai limiitillisen tilin – katso tästä mistä”

Jätä kommentti