Pikavippi 2024: Mitä sinun tulee tietää?

Kirjoittajan kuva
Written By Niko

Pikavippien maisema on muuttunut merkittävästi vuoden 2023 korkokattolain myötä. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitä pikavippi tarkoittaa vuonna 2024, ja annamme vinkkejä vastuulliseen lainanottoon.

Mitä pikavippi on?

Pikavippi on pieni, lyhytaikainen laina, joka maksetaan takaisin yleensä yhden kuukauden kuluessa. Pikavippejä tarjoavat useat eri yritykset, ja ne ovat tyypillisesti helposti saatavilla verkossa.

Mitä on muuttanut?

Vuoden 2023 korkokattolaki asetti 20 prosentin rajan kulutusluottojen korolle. Tämä on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat laskeneet merkittävästi. Myös pikavippien enimmäismäärä on rajattu 2000 euroon.

Mitä tulee ottaa huomioon pikavippiä hakiessa?

Vaikka pikavippien korot ovat laskeneet, ne ovat silti kalliimpia kuin esimerkiksi pankkilainat. Ennen pikavipin hakemista on tärkeää:

  • Vertailla eri lainantarjoajia. Voit käyttää esimerkiksi lainaaverkossa.fi -palvelua.
  • Harkita tarkkaan, tarvitsetko todella pikavippiä. Onko olemassa muita, edullisempia vaihtoehtoja, kuten pankkilaina tai joustoluotto?
  • Varmistaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin ajallaan. Pikavippien myöhästyneistä maksuista peritään korkeita kuluja.

Vastuullista lainanottoa

Pikavippi voi olla hyvä vaihtoehto äkillisessä rahantarpeessa, mutta sitä tulee käyttää harkiten. Muista aina vertailla lainatarjouksia ja varmistaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin ajallaan. Älä myöskään suosittele hakemaan lainaa ilman luottotietoja , sillä on todennäköistä että et saa lainaa tai joudut vakuuttamaan lainan.

Jätä kommentti