Lainanaottoa ennen – tarkista oman talouden tasapainon tilanne

Kirjoittajan kuva
Written By admin

Ennen lainanottoa on tärkeää tarkistaa oman talouden tasapainon tilanne. Tämä auttaa varmistamaan, että lainan ottaminen on järkevää ja että lainan takaisinmaksu ei aiheuta taloudellisia ongelmia.

Joitakin asioita, jotka on tärkeä tarkistaa oman talouden tasapainon tilanteesta, ovat:

 1. Tulot: Tarkista, että sinulla on riittävästi tuloja, jotta voit maksaa lainan takaisin ilman, että se vaarantaa muita taloudellisia sitoumuksia.
 2. Menot: Arvioi kaikki nykyiset menot ja tarkista, että sinulla on varaa ottaa lisäkustannukset, joita lainan takaisinmaksu aiheuttaa.
 3. Säästöt: Tarkista, että sinulla on riittävästi säästöjä odottamattomien menojen kattamiseksi. Lainan ottaminen ei saa vaarantaa säästöjen määrää, jotta et joudu hankalaan tilanteeseen, jos jotain odottamatonta tapahtuu. Säästämisessä yksi helppo ja maksuton tapa on tehdä oman sähkösopimuksen vertailu.
 4. Velat: Tarkista, että sinulla ei ole liikaa muita velkoja, joiden takaisinmaksu voi johtaa taloudelliseen ahdingon, jos lainan ottaminen lisää velkataakkaasi liikaa.
 5. Luottotiedot: Tarkista, että sinulla on hyvä luottoluokitus, joka auttaa sinua saamaan edullisempia lainaehtoja.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä asioista, jotka on tärkeää tarkistaa ennen lainan ottamista. On tärkeää varmistaa, että sinulla on hyvä ymmärrys omasta talouden tilanteesta, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen lainan ottamisesta ja sen takaisinmaksusta.

Miten oma säästäminen pitäisi aloittaa….

Oman säästämisen aloittaminen voi tuntua haastavalta, mutta se on tärkeä askel kohti taloudellista vakautta ja hyvinvointia. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua aloittamaan säästämisen:

 1. Aloita pienestä: Aloita pienestä summasta, jonka voit säästää joka kuukausi, esimerkiksi 50 euroa. Tämä auttaa sinua aloittamaan säästämisen ja kasvattamaan säästöjäsi vähitellen.
 2. Tee budjetti: Tee tarkka budjetti, jotta voit selvittää, mihin rahasi menevät. Tämä auttaa sinua löytämään mahdollisia säästökohteita, joihin voit keskittyä.
 3. Tavoitteet: Määritä tavoitteita, joihin haluat säästää rahaa. Tämä auttaa sinua pysymään motivoituneena ja näkemään konkreettisia tuloksia säästämisestä.
 4. Automatisoi: Automatisoi säästäminen, jotta rahat siirtyvät automaattisesti säästötilillesi joka kuukausi. Tämä auttaa sinua pysymään kurssissa, vaikka et muistaisi itse tallettaa rahaa säästötilille.
 5. Etsi säästökohteita: Etsi säästökohteita, joita voit helposti vähentää tai korvata halvemmalla. Esimerkiksi, voit vähentää ravintola- ja kahvilalaskujasi syömällä kotona, tai voit korvata kalliit tuotteet edullisemmilla vaihtoehdoilla.
 6. Vältä velkaa: Vältä velkaa, joka ei ole välttämätöntä. Velkaa ottamalla joudut maksamaan korkoja ja muita kuluja, jotka voivat heikentää taloudellista tilannettasi.
 7. Hanki apua: Tarvittaessa hanki apua talousasioiden hallintaan. Voit esimerkiksi pyytää apua talousneuvojalta, joka auttaa sinua suunnittelemaan budjettia ja säästämään rahaa.

Kaiken kaikkiaan, säästämisen aloittaminen vaatii sitoutumista ja suunnittelua. Pienilläkin toimenpiteillä voit alkaa kasvattaa säästöjäsi ja saavuttaa taloudellista vakautta ja hyvinvointia.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

E-kirjat – kätevä tapa kuljettaa lukemista mukana

E-kirjat ovat digitaalisessa muodossa olevia kirjoja, jotka voi ladata älypuhelimeen, tabletille tai lukulaitteeseen. E-kirja tarjoaa kätevän tavan kuljettaa lukemista mukana minne tahansa, sillä yhteen laitteeseen voi ladata useita kirjoja. E-kirjojen suosio on kasvanut viime vuosina, sillä ne ovat usein painettuja kirjoja edullisempia ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Ruokakauppa netissä – tilaa helposti kotiinkuljetuksella

Ruokakauppa netissä säästää aikaa ja vaivaa tekemällä ostokset kätevästi verkossa. Valitse laajasta valikoimasta juuri sinulle sopivat tuotteet ja tilaa ne kotiinkuljetuksella. Voit tehdä ostokset milloin tahansa, missä tahansa, ilman että tarvitset lähteä kauppaan.

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

5 kommenttia artikkeliin ”Lainanaottoa ennen – tarkista oman talouden tasapainon tilanne”

Jätä kommentti