Miksi lainatarjous kannattaa kilpailuttaa

Kirjoittajan kuva
Written By admin

Lainatarjouksen kilpailuttaminen voi säästää sinulle merkittävästi rahaa ja tarjota paremmat lainaehdot. Kilpailuttamalla lainatarjouksesi voit:

 1. Säästää Rahaa: Erilaiset lainantarjoajat tarjoavat erilaisia korkoja ja lainaehtoja. Kilpailuttamalla voit löytää edullisimman lainan, joka säästää pitkällä aikavälillä rahaa.
 2. Parantaa Lainaehdot: Kilpailu pakottaa lainantarjoajat tarjoamaan parempia ehtoja. Kilpailuttamalla voit neuvotella alhaisemman koron, pidemmän takaisinmaksuajan ja joustavammat ehdot.
 3. Välttää Yllätyksiä: Lainojen piilokulut voivat olla merkittäviä. Kilpailuttamalla voit vertailla lainojen kaikkia kustannuksia ja valita läpinäkyvimmän vaihtoehdon.
 4. Lisätä Valinnanvapautta: Kilpailuttamalla saat useita lainatarjouksia, mikä antaa sinulle mahdollisuuden valita juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Miten lainatarjouksen kilpailuttaminen tapahtuu

Lainatarjouksen kilpailuttaminen on helppoa:

 1. Vertaile Tarjoajia: Selvitä ensin, mitkä lainantarjoajat ovat saatavilla markkinoilla ja tutustu heidän tarjoamiinsa lainaehtoihin.
 2. Täytä Hakemus: Täytä lainahakemus valitsemallesi lainantarjoajalle. Yleensä tämä voidaan tehdä verkossa.
 3. Odota Tarjouksia: Lainantarjoajat arvioivat hakemuksesi ja antavat sinulle lainatarjouksen.
 4. Vertaile Tarjouksia: Kun saat tarjouksia eri lainantarjoajilta, vertaile niitä huolellisesti. Katso korkoja, takaisinmaksuaikoja ja muita ehtoja.
 5. Valitse Paras Tarjous: Valitse se tarjous, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja budjettiisi.
 6. Allekirjoita Sopimus: Allekirjoita lainasopimus ja odota rahojen siirtoa tilillesi.
 7. Nauti Eduista: Kun olet kilpailuttanut lainatarjouksesi, voit nauttia paremmista lainaehdoista ja säästää rahaa.

Lainojen korot

Lainojen korot ovat keskeinen osa lainojen kustannuksia. Lainan koron suuruus vaikuttaa siihen, paljonko lopulta maksat lainastasi. On tärkeää ymmärtää erilaisia korkoja:

 1. Nimelliskorko: Tämä on lainan ilmoitettu korkoprosentti ennen muiden kulujen huomioon ottamista. Se voi olla kiinteä tai vaihtuva.
 2. Todellinen vuosikorko (APR): Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kustannukset, kuten palkkiot ja kulut. Se antaa paremman kuvan lainan todellisista kuluista.
 3. Kiinteä ja Vaihtuva Korko: Kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas vaihtuva korko voi muuttua markkinoiden mukaan.
 4. Korkokatto: Joissakin lainoissa on korkokatto, joka rajoittaa korkoprosentin nousun tiettyyn enimmäistasoon.
 5. Kilpailuttaminen: Kilpailuttamalla lainasi voit löytää alhaisimman mahdollisen koron ja säästää rahaa.

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen on hyvä vaihtoehto, kun sinulla on useita erillisiä lainoja ja haluat helpottaa taloudellista tilannettasi:

 1. Yhdistäminen Käteisellä: Voit hakea uutta lainaa, jolla maksat kaikki nykyiset lainasi pois. Näin sinun tarvitsee hallinnoida vain yhtä lainaa.
 2. Alhaisempi Korko: Kun yhdistät lainat, voit neuvotella uuden lainan alhaisemmalla korolla, mikä säästää kustannuksia.
 3. Parempi Hallittavuus: Yksi laina tarkoittaa yhtä kuukausittaista lyhennystä ja selkeämpää talouden hallintaa.
 4. Vähemmän Kuluja: Vähemmän erillisiä lainoja tarkoittaa vähemmän kuluja, kuten tilinhoitomaksuja ja muita pieniä kuluja.
 5. Suunniteltu Taloudenhoito: Lainojen yhdistäminen auttaa sinua suunnittelemaan paremmin talouttasi ja välttämään velkakierteen syntymisen.

Ennen kuin yhdistät lainasi, on tärkeää vertailla eri lainatarjouksia ja harkita tarkkaan, miten yhdistäminen vaikuttaa talouteesi pitkällä aikavälillä.

Jätä kommentti