Suomen Pankki: Korttimaksujen lukumäärä kasvoi vuoden 2023 toisella neljänneksellä

Kirjoittajan kuva
Written By Niko

Vuoden 2023 toisella neljänneksellä suomalaisilla maksukorteilla tehtiin yhteensä 595 milj. korttimaksua, mikä oli 30 milj. (5 %) korttimaksua enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Korttimaksujen kokonaisarvo oli toisella vuosineljänneksellä yhteensä 17,8 mrd. euroa, mikä oli 4 % enemmän kuin vuosi sitten.

Tietokoneella tai mobiililaitteella käynnistettyjä korttimaksuja tehtiin enemmän kuin vuosi sitten

Tietokoneella tai mobiililaitteilla käynnistettiin 88 milj. etäkorttimaksua vuoden 2023 toisella neljänneksellä, mikä oli 16 % enemmän kuin vuosi sitten samalla ajanjaksolla. Etäkorttimaksujen kokonaisarvo (3,5 mrd. euroa) oli 21 % enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana.

Lähimaksujen kokonaisarvo nousi 912 milj. euroa (19 %) vuoden 2023 ensimmäiseltä neljännekseltä ja oli 5,8 mrd. euroa toisella neljänneksellä. Samaan aikaan tehtiin 369 milj. korttimaksua lähimaksua käyttämällä, mikä oli 17 % enemmän kuin kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Sirulla tai magneettijuovalla suoritettujen korttimaksujen lukumäärä nousi 15 % vuoden 2023 ensimmäiseltä neljännekseltä, ja lukumäärä oli 136 milj. toisella neljänneksellä. Näiden korttimaksujen kokonaisarvo nousi 1,4 mrd. euroa (19 %) vuoden 2023 ensimmäiseltä neljännekseltä ja oli 8,4 mrd. euroa.

Ulkomaisilla korteilla tehtiin vähemmän maksuja Suomessa kuin vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä

Kotimaan ulkopuolisissa euroalueen maissa liikkeeseen lasketuilla korteilla tehtiin Suomessa korttimaksuja arvoltaan 20 % vähemmän vuoden 2023 toisella neljänneksellä kuin ensimmäisellä neljänneksellä, ja maksujen kokonaisarvo oli 0,2 mrd. euroa. EU:n ulkopuolella liikkeeseen lasketuilla korteilla tehtiin Suomessa korttimaksuja vuoden 2023 toisella neljänneksellä yhteensä 0,2 mrd. euron arvosta, mikä oli 6 % vähemmän kuin vuoden 2022 toisella neljänneksellä.

Suomalaisilla maksukorteilla muissa euromaissa tehtyjen korttitapahtumien yhteenlaskettu arvo oli 1,4 mrd. euroa vuoden 2023 toisella neljänneksellä, mikä oli 20 % enemmän kuin ensimmäisellä neljänneksellä. EU:n ulkopuolella suomalaisilla maksukorteilla tehtyjen korttitapahtumien yhteenlaskettu arvo oli 0,4 mrd. euroa vuoden 2023 toisella neljänneksellä, mikä oli 1 % vähemmän kuin ensimmäisellä neljänneksellä.

Tiedote / Lähde: Suomen Pankki (STT)


Muuta mielenkiintoista luettavaa

PC-pelit: Viihdettä ja haastetta

PC pelit tarjoavat laajan valikoiman viihdettä ja haastetta pelaajille ympäri maailman. Ne kattavat monipuolisia genrejä, kuten toimintaa, seikkailua, strategiaa ja roolipelejä. PC- pelaaminen mahdollistaa myös moninpelikokemukset ystävien kanssa verkossa. Pelit tarjoavat paitsi hienoja tarinoita ja grafiikkaa myös mahdollisuuden kehittää ongelmanratkaisutaitoja ja tiimityötä. Ne ovatkin vakiintunut osa nykyaikaista viihdemaailmaa ja tarjoavat loputtomasti elämyksiä pelaajille.

Pelihahmot: Tarinoidensankarit

Pelihahmot ovat videopelien sielu, tuoden tarinat ja seikkailut eloon. Nämä hahmot voivat olla sankareita, antisankareita tai monimutkaisia hahmoja, jotka herättävät tunteita pelaajissa. Heidän persoonallisuutensa, ulkonäkönsä ja taitonsa luovat yhteyden pelaajiin, syventäen pelikokemusta. Pelihahmot voivat toimia inspiraationa ja opettaa arvokkaita elämänopetuksia. Niinpä he ovat olennainen osa videopelien vetovoimaa ja merkitystä pelaajille.

Garmin älykello käteen ja kohti parempaa hyvinvointia

Garmin on esitellyt uuden vivoactive 5 -älykellon vanhamman Garmin vivoactive 4 tilalle. Uudessa Garmin vivoactive 5 mallissa on kirkas AMOLED-kosketusnäyttö. Kohtuuhintaisessa, jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetussa laitteessa on laaja valikoima hyvinvoinnin seurantaominaisuuksia. vívoactive 5 auttaa ymmärtämään kehoa paremmin, neuvoo aktiivisempaan elämään ja tukee kuntoilutavoitteiden saavuttamisessa

Jätä kommentti