Yhdistelylainat: Opas velkojen yhdistämiseen ja säästämiseen

Kirjoittajan kuva
Written By Niko

Yhdistelylainat ovat vakuudettomia lainoja, jotka on tarkoitettu useiden pienempien lainojen, kuten kulutusluottojen, osamaksujen ja luottokorttivelkojen, yhdistämiseen yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yhdistämällä lainasi voit saavuttaa useita etuja, kuten:

 • Alhaisemmat korot ja kulut: Yhdistelylainan korko ja kulut ovat tyypillisesti alhaisemmat kuin useiden pienempien lainojen yhteiskustannukset. Tämä voi säästää sinulle merkittävästi rahaa lainan takaisinmaksun aikana.
 • Yksinkertaisempi takaisinmaksu: Yhdistelylainan avulla sinulla on vain yksi laina ja yksi eräpäivä, jolloin takaisinmaksu on huomattavasti helpompaa ja selkeämpää.
 • Parempi taloudenhallinta: Yhdistelylaina voi parantaa taloudenhallintaasi, koska sinun ei tarvitse enää seurata useita eri lainoja ja eräpäiviä.

Milloin yhdistelylaina kannattaa?

Yhdistelylaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla on useita pienempiä lainoja, joista maksat korkeaa korkoa ja kuluja. Yhdistämällä lainasi voit säästää rahaa ja yksinkertaistaa takaisinmaksua. Yhdistelylaina kannattaa harkita etenkin, jos:

 • Sinulla on useita lainoja, joiden yhteiskorko on korkea
 • Sinulla on vaikeuksia maksaa kaikkia lainojasi ajallaan
 • Haluat yksinkertaistaa taloudenhallintaasi

Miten yhdistelylainaa haetaan?

Yhdistelylainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Voit hakea lainaa verkossa pankkien ja lainantarjoajien verkkosivuilla. Lainanhakuprosessi on yleensä seuraava:

 1. Täytä lainahakemus verkossa
 2. Lähetä tarvittavat liitteet, kuten palkkatodistus ja veroilmoitus
 3. Odota lainapäätöstä
 4. Hyväksy lainatarjous ja nosta rahat tilillesi

Yhdistelylainan kilpailutus

Ennen yhdistelylainan hakemista on tärkeää kilpailuttaa lainat eri pankeilta ja lainantarjoajilta. Kilpailuttamalla lainat voit löytää itsellesi edullisimman lainan. Voit kilpailuttaa lainoja esimerkiksi seuraavilla verkkosivuilla:

 • Rahalaitos
 • Lendo
 • VertaaEnsin

Yhdistelylainan korot ja kulut

Yhdistelylainan korko ja kulut vaihtelevat pankin ja lainantarjoajan mukaan. Lainan korkoon vaikuttavat mm. lainasumma, takaisinmaksuaika ja hakijan taloudellinen tilanne. Yleisesti ottaen yhdistelylainan korko on noin 5-20%.

Yhdistelylainan takaisinmaksu

Yhdistelylainan takaisinmaksuaika on tyypillisesti 1-15 vuotta. Takaisinmaksuajan valinnassa on tärkeää ottaa huomioon oma taloudellinen tilanne ja maksukyky. Lyhyempi takaisinmaksuaika tarkoittaa korkeampaa kuukausierää, mutta maksat vähemmän korkoja lainan aikana. Pidempi takaisinmaksuaika pienentää kuukausierää, mutta maksat enemmän korkoja lainan aikana.

Yhdistelylainan vakuus

Yhdistelylainat ovat tyypillisesti vakuudettomia lainoja. Tämä tarkoittaa, että lainaa ei tarvitse vakuuttaa esimerkiksi asunnolla tai autolla. Vakuudettomien lainojen korko on kuitenkin yleensä korkeampi kuin vakuudellisten lainojen korko.

Yhdistelylainan edut ja haitat

Edut:

 • Alhaisemmat korot ja kulut
 • Yksinkertaisempi takaisinmaksu
 • Parempi taloudenhallinta

Haitat:

 • Korkeampi korko kuin vakuudellisella lainalla

Yhdistelylaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla on useita pienempiä lainoja ja haluat säästää rahaa ja yksinkertaistaa taloudenhallintaa. Ennen yhdistelylainan ottamista on tärkeää vertailla eri pankkien ja lainantarjoajien tarjouksia.

Jätä kommentti