Käytetyt puhelimet: Kannattaako rahaa laittaa uuteen vai vanhaan puhelimeen?

Kirjoittajan kuva
Written By Niko

Käytetyt puhelimet ovat yhä suositumpi vaihtoehto uusille puhelimille. Tämä johtuu muun muassa siitä, että käytetyt puhelimet ovat yleensä edullisempia kuin uudet, ja ne ovat myös ympäristöystävällisempiä.

Miksi ostaa käytetty puhelin?

Käytetyn puhelimen ostamisen edut ovat moninaisia. Ensinnäkin käytetyt puhelimet ovat yleensä edullisempia kuin uudet. Tämä johtuu siitä, että puhelimen arvo laskee nopeasti ostohetkestä lähtien. Esimerkiksi vuoden vanhan puhelimen hinta voi olla jopa puolet sen alkuperäisestä hinnasta.

Toiseksi käytetyt puhelimet ovat usein yhtä hyväkuntoisia kuin uudet. Tämä johtuu siitä, että puhelimet ovat usein huollettu ja tarkistettu ennen myyntiä. Esimerkiksi Swappie-palvelussa kaikki puhelimet tarkistetaan 100 pisteen checklistin avulla ennen myyntiä.

Kolmanneksi käytetyt puhelimet ovat ympäristöystävällisempiä kuin uudet. Tämä johtuu siitä, että puhelinten valmistus on energiaintensiivistä ja aiheuttaa päästöjä. Käytetyn puhelimen ostaminen vähentää uutta puhelinta tarvittavan valmistuksen määrää.

Mistä ostaa käytetty puhelin?

Käytettyjä puhelimia voi ostaa useista eri lähteistä. Yksi vaihtoehto on ostaa puhelin yksityiseltä myyjältä. Tämä voi olla edullinen vaihtoehto, mutta se voi myös olla riskialtis. On tärkeää tarkistaa puhelimen kunto huolellisesti ennen ostamista.

Toinen vaihtoehto on ostaa puhelin jälleenmyyjältä. Joissakin jälleenmyyjissä on valikoima käytettyjä puhelimia, jotka on huollettu ja tarkistettu. Tämä on turvallisempi vaihtoehto kuin ostaa puhelin yksityiseltä myyjältä.

Kolmas vaihtoehto on ostaa puhelin verkkokaupasta. Verkkokaupoissa on usein laaja valikoima käytettyjä puhelimia, ja ne tarjoavat usein myös takuun.

Käytetyn puhelimen ostamisen vinkkejä

Kun ostat käytettyä puhelinta, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:

  • Tarkista puhelimen kunto huolellisesti. Tarkista puhelimen ulkonäkö, näytön kunto, kameran kunto ja muut tärkeät ominaisuudet.
  • Pyydä puhelimesta lisätietoja. Kysy myyjältä puhelimen käyttöhistoriasta, huollosta ja muista mahdollisista vioista.
  • Pyydä puhelimelle takuu. Takuu antaa sinulle turvan, jos puhelimessa ilmenee vikaa.

Swappie-palvelun hyödyt

Swappie on suomalainen yritys, joka myy käytettyjä iphone puhelimia. Swappie-puhelimet ovat läpinäkyvästi hinnoiteltu, ja niille on 12 kuukauden takuu. Swappie-puhelimet ovat myös huollettu ja tarkistettu 100 pisteen checklistin avulla.

Swappie-palvelun hyödyt:

  • Edullisempi kuin uusi puhelin
  • Yhtä hyväkuntoinen kuin uusi
  • Ympäristöystävällinen
  • Turvallinen

Loppupäätelmä

Käytetty puhelin on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat säästää rahaa tai olla ympäristöystävällisempiä. Käytetyn puhelimen ostaminen voi olla turvallisempi ja helpompi kuin ostaa puhelin yksityiseltä myyjältä. Swappie-palvelu on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat ostaa käytetyn puhelimen luotettavalta toimijalta.

Lainaa käytetyn puhelimen hankintaan?

Tässä eri liittymätarjouksia alla vertaaliittymat.fi sivustolta:

Telia liittymätarjous
Moi liittymät
Nettiliittymä
Puhelinliittymä tarjous

Lue myös: 
Mobilepay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)

2 kommenttia artikkeliin ”Käytetyt puhelimet: Kannattaako rahaa laittaa uuteen vai vanhaan puhelimeen?”

Jätä kommentti