Mobiilimaksaminen: Maksa ostokset älykellolla tai älypuhelimella

Kirjoittajan kuva
Written By Niko

Mobiilimaksaminen on maksutapa, jossa maksu suoritetaan älylaitteella, kuten puhelimella, kellolla tai tabletilla. Mobiilimaksaminen on nopea, helppo ja turvallinen tapa maksaa ostokset, palvelut ja muut kulut.

Mitä on mobiilimaksaminen?

Mobiilimaksamisessa käytetään NFC-teknologiaa (Near Field Communication), joka mahdollistaa laitteiden välisen tiedonsiirron lähellä toisiaan. Maksettaessa älylaite lähetetään maksupäätteen lähelle, ja maksu tapahtuu automaattisesti.

Mobiilimaksamisen hyödyt

Mobiilimaksamisella on useita etuja verrattuna perinteisiin maksutapoihin, kuten käteiseen ja kortteihin:

  • Nopeus: Mobiilimaksaminen on nopea tapa maksaa ostokset. Maksu tapahtuu muutamassa sekunnissa.
  • Helppous: Mobiilimaksamiseen ei tarvita erillisiä kortteja tai laitteita. Maksu tapahtuu suoraan älylaitteella.
  • Turvallisuus: Mobiilimaksaminen on turvallinen tapa maksaa. Maksut suojataan vahvalla salauksella.

Mobiilimaksamisen eri muodot

Mobiilimaksamista on olemassa useita eri muotoja. Yleisin mobiilimaksamisen muoto on lähimaksu, jossa maksu tapahtuu maksupäätteen lähellä. Lähimaksua käytetään useimmiten kauppojen kassoilla.

Toinen mobiilimaksamisen muoto on verkkomaksu, jossa maksu tapahtuu verkkokaupassa. Verkkomaksussa älylaitea käytetään samalla tavalla kuin pankkitunnuksien käyttämisessä.

Kolmas mobiilimaksamisen muoto on sovellusmaksu, jossa maksu tapahtuu sovelluksen kautta. Sovellusmaksua käytetään esimerkiksi julkisessa liikenteessä, sähköpostin palveluissa ja muissa sovelluksissa.

Mobiilimaksaminen Suomessa

Mobiilimaksaminen on kasvanut nopeasti Suomessa viime vuosina. Vuonna 2023 mobiilimaksujen osuus kaikista maksuista oli noin 10 prosenttia.

Suomessa suosituin mobiilimaksamisen muoto on lähimaksu. Lähimaksua käytetään useimmiten kauppojen kassoilla. Toiseksi suosituin mobiilimaksamisen muoto on verkkomaksu.

Uudistunut MobilePay-sovellus

MobilePay on yksi suosituimmista mobiilimaksamisen sovelluksista Suomessa. MobilePay uusin versio julkaistiin vuonna tammikuussa 2024. Uusi MobilePay on entistäkin helpompi ja turvallisempi käyttää.

Uuden MobilePayn avulla voit maksaa ostokset, palvelut ja muut kulut helposti ja nopeasti. Voit myös lähettää ja vastaanottaa rahaa helposti ja turvallisesti.

Vinkkejä, jos MobilePay ei toimi

Jos MobilePay ei toimi, kannattaa kokeilla seuraavia vinkkejä:

  • Tarkista, että sinulla on uusin versio MobilePayn sovelluksesta.
  • Varmista, että puhelimesi on yhteydessä internetiin.
  • Käynnistä puhelin uudelleen.
  • Poista MobilePayn sovellus ja asenna se uudelleen.

Jos ongelma jatkuu, voit ottaa yhteyttä MobilePayn asiakaspalveluun.

Tiesitkö, että uudessa MobilePay -sovelluksessa on mahdollisuus jakaa oma tai skannata toisen käyttäjän QR koodi.

Puhelimella maksaminen

Puhelimella maksaminen on yksi mobiilimaksamisen muoto. Puhelimella maksaminen tapahtuu yleensä sovelluksen kautta. Sovellusmaksua käytetään esimerkiksi julkisessa liikenteessä, sähköpostin palveluissa ja muissa sovelluksissa.

Puhelimella maksaminen on helppoa ja nopeaa. Maksettaessa puhelin lähetetään maksupäätteen lähelle, ja maksu tapahtuu automaattisesti.

Puhelimella maksaminen on turvallista. Maksut suojataan vahvalla salauksella.

Yhteenveto

Mobiilimaksaminen on nopea, helppo ja turvallinen tapa maksaa ostokset, palvelut ja muut kulut. Mobiilimaksaminen on kasvanut nopeasti Suomessa viime vuosina, ja se on todennäköisesti entisestään kasvamassa tulevaisuudessa. On olemassa myös muita mobiilimaksamiseen tarkoitettuja sovelluksia. Esimerkiksi Apple Pay tai Google Pay ovat myös suosittuja sovelluksia mobiilisti maksamiseen.

Jätä kommentti