Säästä rahaa lainakuluissa lainavertailun avulla

Kirjoittajan kuva
Written By admin

Onko mökin tai veneen osto ja remontointi suunnittelun alla? Vai siirtyivätkö keittiön kodinkoneet ajasta ikuisuuteen jättäen jälkeensä vain tarpeen kaikkien aikojen keittiöremontille? Arjessa vastaan tulee lukuisia tilanteita, joissa lainaraha on käytännöllisin tai ainakin harkitsemisen arvoinen vaihtoehto kustannusten kattamiseksi. Riippumatta lainan tyypistä vastuullinen kuluttaja kilpailuttaa lainansa ja vertailee aktiivisesti eri lainatarjouksia. 

Lainoja on luonnollisesti vertailut siitä lähtien, kun suomalaisille kuluttajille tarjoutui useampia vaihtoehtoja esimerkiksi asuntolainojen hakemiseen eri pankeista. Parin viime vuosikymmenen aikana lainojen vertailu on kuitenkin kasvanut aivan uudenlaisiin mittasuhteisiin, sillä verkon lainapalvelut ja niiden välittämät tarjoukset rahoituslaitosten lainoista ovat nykyisin kaikkien ulottuvilla. Jos siis arjen rahatilanne kaipaa joustoa, hae vippi nopeasti tai tutustu muihin tarjouksiin lainapalveluiden sivustoilla.

Verkon lainapalvelut

Verkossa on 2000-luvun aikana aloittanut toimintansa useampi lainapalvelu. Näiden lainapalveluiden tarkoituksena on tarjota kuluttajille helppo ja yksinkertainen tapa vertailla ja kilpailuttaa lainoja. Sekä lainapalvelut että rahoituslaitokset, joiden lainoja palveluiden avulla voi vertailla ovat dynaamisia ja moderneja toimijoita. Niinpä verkon välityksellä on mahdollista vertailla lukuisia lainatyyppejä. Näistä esimerkkeinä nimettäköön vaikkapa mökkilainat, kulutusluotot ja kahden tai useamman lainan yhdistämiseen tarkoitetut yhdistelylainat.

Ilmainen palvelu ei velvoita mihinkään

Yksi syy lainapalveluiden suosion kasvulle viime vuosikymmeninä on ollut matala kynnys, jolla kuluttajat ovat voineet tutustua niiden tarjontaan. Lainojen vertailu ja kilpailuttaminen on aina ilmaista. Niinpä potentiaalinen lainan hakija voi kilpailuttaa lainan jopa kymmenien rahoituslaitosten kesken ja vertailla tarjouksia rauhassa ilman painetta sitoutumisesta.

Kuka tahansa voi vertailla lainoja

Lainamarkkinoiden pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat kovasti asiakkaista samaan tapaan kuin minkä tahansa muun alan yritykset. Näin ollen kuka tahansa voi täyttää lainahakemuksia ja vertailla rahoituslaitosten esimerkkejä lainapalveluiden sivuilla.

Vaikka lainojen hakeminen on mahdollista kenelle tahansa, niin lainanantajat eivät myönnä tarjoa lainoja kaikille. Jos esimerkiksi hakijan luottotiedot eivät ole kunnossa tai tällä on liian suuret menot ja liian pienet tulot, niin lainatarjouksia ei paljoa tipu.

Halutut asiakkaat

Runsaimmin ja parhailla ehdoilla lainoja tarjotaan halutuimmille asiakkaille. Yksikään pankki tai rahoituslaitos ei halua myöntää lainaa, jos se ei voi luottaa saavansa rahojaan takaisin. Niinpä lainoja myönnetään innokkaimmin sellaisille hakijoille, jotka ovat maksaneet aiemmat lainansa takaisin sopimusten mukaisesti, ja joilla on raha-asiat yleisesti hyvässä kunnossa. Halutuille asiakkaille ollaan valmiita myöntämään paitsi enemmän lainoja, myös paremmilla ehdoilla varusteltuja sopimuksia.

Ollakseen haluttu asiakas pankkien tai rahoituslaitosten silmissä hakijan on hoidettava talouttaan vastuullisesti ja säntillisesti jo hyvissä ajoin ennen lainan hakemista. Lisäksi lainan hakuvaiheessa on tiedettävä lainan tarve tarkkaan.

Mitä lainoja voi kilpailuttaa verkossa?

Verkossa toimivat lainamarkkinat ovat monipuoliset ja tarjoavat kuluttajille palveluita laajalla skaalalla. Kaikkia lainoja, joita voi hakea verkosta voi myös kilpailuttaa verkon välityksellä. 

Lainat hankintoja varten

Erityisen yleinen syy hakea lainaa on suuren ja kertaluontoisen hankinnan tekeminen. Esimerkiksi autolainat ja mökkilainat ovat yleisiä, ja ne mahdollistavat kuluttajille enemmän valintoja vapaa-ajan asuntojen sekä kulkuneuvojen markkinoilla.

Pienet ja nopeat lainat

Erilaisiin arjen tilanteisiin, joissa lainarahalle on käyttöä, haetaan usein joko kulutusluottoja tai pikalainoja. Näiden lainojen suuruudet ovat pieniä ja ne ovat joustavia lainoja. Sen sijaan niiden kääntöpuolena on usein korkeat korot ja lainanhoitomaksut.

Yhdistelylainat

Kolmas yleinen lainatyyppi, joita haetaan ja vertaillaan verkossa, ovat yhdistelylainat. Jos kuluttaja on hakenut sekä autoa että mökkiä varten lainaa, niin tämä lyhentää samanaikaisesti kahta lainaa. Kuluja voi karsia ja aikaa säästää yhdistelylainalla, joka haetaan kattamaan kahden tai useamman lainan kulut.

Jätä kommentti