Tätä varten suurituloiset suomalaiset ottavat lainaa

Kirjoittajan kuva
Written By admin

Pohjoismaiden laajin vertailupalvelu Zmarta on tilastoinut kaikki vuoden 2022 aikana saamansa lainahakemukset. Tilastojen mukaan keskimääräistä enemmän ansaitsevat suomalaiset ottavat eniten lainaa kodin remontointiin ja sisustukseen, yleiseen kulutukseen sekä auton hankintaan.
Joka vuosi sadat tuhannet ihmiset ympäri Pohjoismaita kääntyvät Zmartan puoleen ja vertailevat muun muassa sähkön hintaa ja lainoja saadakseen parhaat ja edullisimmat sopimukset henkilökohtaisiin taloustarpeisiinsa.

Merkittävä osa (31 %) vuonna 2022 Zmartan avulla Suomessa lainaa hakeneista on suurituloisia eli yli 5000 euroa kuukaudessa ansaitsevia. Tilastoista käy myös ilmi, mihin he ovat ilmoittaneet käyttävänsä hakemansa lainan.

Joka kolmas suurituloinen suomalainen on ilmoittanut lainaavansa kodin kunnostamista tai sisustamista varten. Pienituloisista, enimmillään 1 500 euroa kuukaudessa ansaitsevista, vain 14 % otti lainaa kodin remontointia varten.

Kodin peruskorjaus voi nostaa asunnon arvoa ja lisätä myyntivoittoa, mikäli asunto päätetään myydä. Viime vuosina asuntojen hinnat ovat nousseet rajusti, mikä on kasvattanut myös remonttilainojen kysyntää etenkin hyvin ansaitsevien keskuudessa.

Zmartan yksityinen ekonomisti Jaakko Kivikuja.


Asunnon remontoinnin lisäksi suurituloiset lainasivat rahaa kulutukseen (25 %) sekä auton ostoon (13 %). Viiden suosituimman lainakohteen lista on sekä miehillä että naisilla (kts. luettelo alla) sama. Toisaalta suurituloisia ja lainaa hakevia miehiä (71 %) on huomattavasti enemmän kuin naisia (29 %).

Suurituloisten suomalaisten suosikkilainakohteet

  1. Kodin remontointi ja sisustus
  2. Kulutus
  3. Auto
  4. Asuminen
  5. Sijoittaminen

Jätä kommentti