Vertaa lainoja ja valitse omaan tarpeeseen paras vaihtoehto

Kirjoittajan kuva
Written By admin

*tämä artikkeli sisältää mainoslinkkejä Bondoran lainapalveluun

Jos vielä vuosia sitten oli pakko tyytyä niihin pariin paikallisen pankin tarjoamaan vaihtoehtoon, niin nykyään erilaiset nettilainat ja nettipalvelut tarjoavat paljon enemmän vaihtoehtoja. Näiden vaihtoehtojan kanssa vain pitää olla tarkkana, jotta oikeasti valitset sellaisen lainan, mikä sopii sinulle. Vertaa lainoja ja valitse se itsellesi paras vaihtoehto, koska se on nykyään mahdollista.

Nopeampi ja helposti lähestyttävämpi kuin pankki

Pankeilla on yleensä tiukat ehdot lainojensa suhteen ja heidän lainanhakuprosessi vie paljon aikaa. Myös Bondoran velvollisuutena on varmistaa, että olet oikeutettu hakemaan lainaa, mutta käytössä olevan teknologian ansiosta Bondora pystyy tarjoamaan hetkessä juuri sinulle sopivaa lainaa. Kuten pankeilla, myös Bondoralla on edulliset korot ja henkilökohtaiset lainatarjoukset.

Sama sävel, kuin pankeilla oli vuosikymmeniä, että tarjotaan henkilökohtainen lainatarjous, toteutuu tänä päivänä myös netin lainapalveluissa. Hae lainaa helposti netistä, ja saa vastaus nopeammin kuin mitä olisit aiemmin edes varannut aikaa omasta pankistasi. Mutta älä koskaan ota enempää lainaa kuin mitä oikeasti tarvitset, kaikki lainat pitää aina maksaa takaisin sovitussa aikataulussa – ja vaikka ottaisit aina sen edullisimman lainan, niin niihin aina liittyy myös korot ja kulut – eli maksat enemmän lainanantajalle, kuin mitä sait omaan käyttöösi.

Millainen on oma taloudenhallintasi?

Oletko säästäväinen vai lipsahteleeko rahat minne sattuu? Tietämälllä minne ovat rahat menevät, auttaa oman taloudenhallinnassa ja oman talouden suunnittelussa – jos et ole vielä tarkastellut omaa rahankäyttöäsi, suosittelemme tekemään niin – viimeistään ennen lainanottoa – jotta oikeasti tiedät mitä tarvitset, ja kuinka paljon voit varmuudella maksaa lainaasi pois kuukausittain.

Säästäminen on myös hyvä aloittaa vaikka heti tänään, jos et aiemmin ole laittanut mitään säästöön. Käytössä olevat rahat on aina helppo laittaa menemään johonkin, mutta jos olet asettanut itsellesi jonkin säästötavoitteen, tai säästösumman kuukaudessa ja olet siihen sitoutunut, saat ainakin sen osan kuukausittain säästöön – se sitten kasvaaa kuukausittain, ja sen kohdalle voi sitten vaikka miettiä jotain pientä rahastosijoittamista, joka mahdollisesti turvaisi säästösi inflaatiolta.

Laadi vaikka henkilökohtainen budjetti ja seuraa sitä

Hyvän suunnittelun avulla pidät tulosi ja menosi tasapainossa. Ostoksia ja maksuja on suunniteltava. Joka kuussa on toistuvia maksuja, jotka on pakko maksaa. Aiemmin otettuja lainoja voi joutua maksamaan pitkään, ennen kuin on varaa ostaa jotain uutta. Kaikkea ei voi saada: on päätettävä, mikä on meille tärkeintä ja mistä taas voimme luopua.

  1. Laske kaikki tulot. Laske ensin yhteen kaikki tulot esimerkiksi kuukauden ajalta. …
  2. Selvitä kiinteät menot. …
  3. Selvitä muuttuvat menot. …
  4. Tee suunnitelma tuleville kuukausille. …
  5. Arvioi onnistumistasi viimeistään vuoden lopussa

Ovatko kuukauden tulot suuremmat kuin menot? Lisää yli jäävä summan esimerkiksi säästöihin.

Voit tehdä kuukausibudjetin pohjalta ruoka- ja muita menoja varten viikko- tai päiväbudjetin. Jaa käytettävissä olevat rahamäärät neljällä tai kuukauden päivien määrällä. Tämä on järkevää varsinkin silloin, kun sinulla on vain vähän rahaa käytettävissä. Rahankäyttöä voi olla helpompi hahmottaa, jos budjetoit rahat lyhyemmälle ajalle.

4 kommenttia artikkeliin ”Vertaa lainoja ja valitse omaan tarpeeseen paras vaihtoehto”

Jätä kommentti