Verkkokauppa ilman varastoa: Oletko kuullut Dropshipping-verkkokaupasta?

Kirjoittajan kuva
Written By Niko

Dropshipping Suomi on verkkokaupan liiketoimintamalli, jossa myyjä ei varastoi tuotteita itse, vaan lähettää tilaukset suoraan asiakkaille tavarantoimittajan kautta. Dropshipping-verkkokaupan etuna on, että se on suhteellisen helppo aloittaa ja vaatii pienemmän aloituspääoman kuin perinteinen verkkokauppa.

Dropshipping -verkkokaupan perustaminen alkaa toimituskumppanin löytämisestä. Toimituskumppanilta tulee löytyä laaja valikoima tuotteita, jotka kiinnostavat kohderyhmääsi. Toimituskumppanin tulee myös olla luotettava ja toimittaa tuotteet nopeasti ja luotettavasti.

Kun olet löytänyt sopivan toimituskumppanin, voit luoda verkkokaupan. Verkkokaupan perustamiseen on olemassa monia valmiita ratkaisuja, kuten Shopify ja WooCommerce. Verkkokaupan luomisen yhteydessä sinun tulee määritellä esimerkiksi tuotteiden hintapolitiikan, toimitusehtoihin liittyvät tiedot ja maksutavat.

Dropshippingin etuja ja haasteita

Dropshippingin etuja ovat seuraavat:

 • Alhainen aloituskustannukset: Dropshipping-verkkokaupan perustaminen vaatii pienemmän aloituspääoman kuin perinteisen verkkokaupan, sillä sinun ei tarvitse ostaa tuotteita etukäteen varastoon. Tämä johtuu siitä, että tavarantoimittaja toimittaa tuotteet suoraan asiakkaalle. Investointikustannukset ovat matalammat kuin perinteisessä verkkokaupassa, sillä myyjän ei tarvitse varastoida tuotteita itse.
 • Helppo aloittaa: Dropshipping-verkkokaupan perustaminen on suhteellisen helppoa, sillä sinun ei tarvitse huolehtia tuotteiden varastoinnista tai toimittamisesta. Tämä johtuu siitä, että tavarantoimittaja hoitaa kaikki nämä tehtävät puolestasi. Myyjän ei tarvitse huolehtia tuotteiden varastoinnista, toimittamisesta tai palautuksista, mikä helpottaa ja nopeuttaa verkkokaupan perustamista.
 • Laaja valikoima tuotteita: Dropshipping-verkkokaupassa voit myydä laajaa valikoimaa tuotteita, sillä sinun ei tarvitse itse hankkia tuotteita. Tämä johtuu siitä, että tavarantoimittaja tarjoaa sinulle laajan valikoiman tuotteita, joista voit valita. Dropshipping-verkkokaupassa myyjä voi tarjota asiakkailleen laajan valikoiman tuotteita ilman, että hänellä on itse varastossa yhtään tuotetta.
 • Oma verkkokauppa ilman varastoa

Dropshippingin haasteita ovat seuraavat:

 • Kilpailu: Dropshipping-verkkokauppojen määrä on kasvanut viime vuosina, joten kilpailu on kovaa. Tämä johtuu siitä, että dropshipping on suhteellisen helppo aloittaa. Dropshipping-markkinat ovat erittäin kilpailukykyiset, joten myyjän on löydettävä oma nichensä ja tarjottava asiakkailleen lisäarvoa, jotta hän voi erottua kilpailijoista.
 • Toimitusaika: Toimituskumppanin toimitusaika voi vaikuttaa asiakastyytyväisyyteen. Tämä johtuu siitä, että asiakas ei ole tottunut odottamaan tuotteiden toimitusta pidempään kuin muutaman päivän. Toimituskumppanin toimitusaika on tärkeä huomioida, jotta asiakastyytyväisyys säilyy.
 • Tuottomarginaalit: Tuottomarginaalit voivat olla alhaisemmat kuin perinteisessä verkkokaupassa, sillä sinun tulee maksaa toimituskumppanille tuotteiden ostohinta. Tämä johtuu siitä, että toimituskumppani myy tuotteet sinulle vähittäismyyntihinnalla. Dropshipping-verkkokaupassa myyjän tuotteiden myyntihinta on yleensä hieman korkeampi kuin tavarantoimittajan ostohinta, jotta myyjä voi tehdä voittoa.


Dropshipping-verkkokaupan verotuksesta Suomessa

Tulovero

Tuloveroa maksetaan kaikista myynnistä saatavista tuloista. Tuloveron määrä riippuu myyntitulojen määrästä ja yrittäjän verotuksellisesta asemasta. Dropshipping verotus kannattaa tarkistaa suoraan verohallinon sivuilta.

Tulonsiirtovero

Tulonsiirtoveroa maksetaan, jos myyjä saa tulonsiirron toisesta EU-maasta. Tulonsiirtoverokanta on 25 prosenttia.

Dropshipping-verkkokaupan verosuunnittelu

Dropshipping verkkokauppa ja sen verosuunnittelu on tärkeää, jotta myyjä voi minimoida verot ja maksimoida voittonsa. Verosuunnittelussa tulee huomioida muun muassa seuraavat seikat:

 • Arvonlisäverokannan soveltaminen
 • Tuloveron veroaste
 • Tulonsiirtoverovelvollisuus

Dropshipping-verkkokaupan verosuunnittelussa kannattaa ottaa yhteyttä verottajan asiantuntijaan.

Dropshipping-verkkokaupan aloittaminen Suomessa

Dropshipping-verkkokaupan aloittaminen Suomessa on suhteellisen helppoa. Seuraavassa on lyhyt ohjeistus, miten voit aloittaa:

 1. Rekisteröidy yrittäjäksi

Jos haluat harjoittaa dropshipping-toimintaa yrityksen kautta, sinun tulee rekisteröityä yrittäjäksi. Yrittäjäksi rekisteröityminen tapahtuu Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) verkkopalvelussa.

 1. Valitse toimituskumppani

Dropshipping-verkkokaupan perustaminen alkaa toimituskumppanin löytämisestä. Toimituskumppanilta tulee löytyä laaja valikoima tuotteita, jotka kiinnostavat kohderyhmääsi. Toimituskumppanin tulee myös olla luotettava ja toimittaa tuotteet nopeasti ja luotettavasti.

 1. Luo verkkokauppa

Verkkokaupan perustamiseen on olemassa monia valmiita ratkaisuja, kuten Shopify ja WooCommerce. Verkkokaupan luomisen yhteydessä sinun tulee määritellä esimerkiksi tuotteiden hintapolitiikan, toimitusehtoihin liittyvät tiedot ja maksutavat.

 1. Markkinoi verkkokauppaasi

Kun verkkokauppasi on valmis, sinun tulee markkinoida sitä, jotta asiakkaat löytävät sen. Markkinointiin voit käyttää erilaisia kanavia, kuten sosiaalista mediaa, hakukoneoptimointia (SEO), hakukonemainontaa (SEM) ja Hakusanamarkkinointi.

Dropshipping-verkkokaupan kannattavuus

Dropshipping-verkkokaupan kannattavuus riippuu useista tekijöistä, kuten valikoiman laadusta, toimitusajasta, tuotomarginaaleista ja markkinoinnista.

Dropshipping-verkkokaupan kannattavuuden parantamiseksi on tärkeää löytää laaja valikoima kysyttyjä tuotteita, jotka ovat saatavilla nopeasti ja edullisesti. Lisäksi verkkokauppaa tulee markkinoida tehokkaasti, jotta asiakkaat löytävät sen.

Dropshipping-verkkokaupan aloittaminen on hyvä vaihtoehto, jos haluat aloittaa verkkokaupan ilman suurta rahaa eli aloituspääomaa. Dropshipping-verkkokaupan avulla voit tarjota asiakkaillesi laajan valikoiman tuotteita ilman, että sinun tarvitsee varastoida tuotteita itse.

Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)
Uusi MobilePay (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

Yksi kommentti artikkeliin ”Verkkokauppa ilman varastoa: Oletko kuullut Dropshipping-verkkokaupasta?”

Jätä kommentti