WhatsApp: Keskustele ja jaa lainavinkkejä läheisten kesken

Kirjoittajan kuva
Written By Niko

WhatsApp on suosittu pikaviestisovellus, jota käytetään yli 2 miljardilla käyttäjällä ympäri maailmaa. Se on ilmainen ja helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla voit lähettää viestejä, soittaa puheluita, lähettää kuvia ja videoita sekä jakaa muita tiedostoja ystäviesi ja perheesi kanssa.

WhatsAppin historia

WhatsAppin perustivat Brian Acton ja Jan Koum vuonna 2009. Ensimmäinen versio sovelluksesta julkaistiin vuonna 2009 ja se oli aluksi käytettävissä vain iPhonessa. Android-versio julkaistiin vuonna 2010 ja Windows-versio vuonna 2016.

WhatsAppin suosio kasvoi nopeasti ja vuonna 2014 Facebook osti yrityksen 19 miljardilla dollarilla. Facebookin omistus on herättänyt huolta yksityisyydestä, mutta WhatsApp on edelleen sitoutunut yksityisyydensuojaan.

WhatsAppin ominaisuudet

WhatsAppin perusominaisuudet ovat tekstiviestien lähettäminen ja vastaanotto. Sovelluksen avulla voit myös lähettää kuvia, videoita, ääniviestejä, tiedostoja ja sijaintitietoja. WhatsAppissa on myös ryhmäkeskusteluominaisuus, jonka avulla voit keskustella useamman henkilön kanssa samanaikaisesti.

WhatsAppissa on myös joitakin muita ominaisuuksia, kuten:

  • Statukset: Voit jakaa lyhyitä päivityksiä itsestäsi ja toiminnastasi.
  • Kontaktien varmuuskopiointi: Voit varmuuskopioida yhteystietosi pilveen, jotta ne pysyvät tallessa, vaikka puhelinsi katoaisi tai rikkoutuisi.
  • Huomioton tila: Voit asettaa tilasi huomiotta, jolloin et vastaanota uusia viestejä.
  • Päivämäärä ja aika: Voit asettaa sovelluksen näyttämään viestit päivän ja ajan mukaan.

WhatsAppin käyttö

WhatsAppin käyttö on helppoa. Sovelluksen asentamisen jälkeen sinun tarvitsee vain antaa puhelinnumerosi ja vahvistaa se tekstiviestillä. Tämän jälkeen voit lisätä yhteystietosi WhatsAppiin ja aloittaa viestittämisen. Kerro läheisille, kavereille tai tutuille whatsappin kautta esimerkiksi kuumimmat juorut mistä puhutaan.

WhatsAppin käyttö on ilmaista, mutta sovelluksen käyttöä rajoitetaan 120 megatavun päiväkohtaiseen datakäyttöön. Jos käytät enemmän dataa, joudut maksamaan lisämaksun.

WhatsAppin turvallisuus

WhatsApp käyttää end-to-end-salausta, mikä tarkoittaa, että viestit salataan lähettäjän ja vastaanottajan välillä. Tämä tarkoittaa, että kukaan ulkopuolinen, kuten esimerkiksi teleoperaattori tai WhatsAppin itsensä, ei voi lukea viestejäsi.

WhatsApp on sitoutunut yksityisyydensuojaan ja se tarjoaa käyttäjille erilaisia asetuksia, joiden avulla voit hallita yksityisyyttäsi. Voit esimerkiksi päättää, kuka voi nähdä profiilikuvaasi ja yhteystietojasi.

Miksi WhatsApp ei toimi?

Jos WhatsApp ei toimi, voi olla useita syitä. Yleisin syy on huono verkkoyhteys. Jos verkkoyhteytesi on heikko, viestit voivat jäädä lähettämättä tai vastaanottamatta.

Toinen mahdollinen syy on, että WhatsAppin palvelimet eivät ole saatavilla. Tämä voi johtua esimerkiksi teknisestä ongelmasta tai huoltotyöstä.

Kolmas mahdollinen syy on, että sinulla on sovelluksen vanha versio. Jos sinulla on vanha versio, päivitä sovellus uusimpaan versioon.

Jos olet varmistanut, että sinulla on hyvä verkkoyhteys, WhatsAppin palvelimet ovat saatavilla ja sinulla on uusin sovellusversio, mutta WhatsApp ei silti toimi, voit kokeilla seuraavia vinkkejä:

  • Sulje WhatsApp ja avaa se uudelleen.
  • Pyydä ystävääsi lähettämään sinulle viesti. Jos viesti tulee perille, ongelma on todennäköisesti puhelimesi tai verkkoyhteytesi kanssa.
  • Poista WhatsApp ja asenna se uudelleen.

Jos ongelma jatkuu, voit ottaa yhteyttä WhatsAppin asiakaspalveluun.

LUE MYÖS: Lainaa ilman luottotietoja


Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)

Jätä kommentti